martes, 20 de enero de 2015

APARICIÓ DEL TREBALL SOCIAL (S.XIX)

Contextualització

Durant el principi i finals del segle XVIII es donen una sèrie de revoltes que condicionen i marquen el desenvolupament del món i de les societats en l'àmbit soci-econòmic i polític. Aquestes revoltes es donen al món Occidental en països com: Anglaterra l'any 1688, a Estats Units al 1777 i a França l'any 1789 amb famosa Revolució Francesa. 
Aquesta porta simbolitza el triomf de la burgesia amb el fi del Antic Règim i el Poder Absolut i amb ell la Llibertat de la societat sota el poder.

Un altre fet significatiu que es produeix durant aquest segle és la proclamació dels Drets Humans l'any 1781, lo qual comporta un canvi en la societat i en el reconeixement dels drets i llibertats de les persones. Aquesta carta dels drets humans serà a posteriori un element essencial i necessària per al reconeixement del treball social com a professió i disciplina.


- Anglaterra

Durant aquesta època no es respecten els drets humans ni els drets dels treballadors que treballen a les fàbriques durant la Revolució Industrial que apareix a Anglaterra com a primer país. En aquest país es presenta una gran urbanització precipitada de gent que procedeix del àmbit rural. Aquesta urbanització comporta com a conseqüència una gran globalització de gent en barris i cases de Anglaterra amb condicions higièniques desastroses i grans necessitats socials, aquesta corrent s'anomena: The horrible London.
Dones i nenes treballen en una fàbrica tèxtil al segle XIX.












- Estats Units

Aquest és el segon país on es dona la Revolució Industrial a mitats del segle XIX. Això comporta grans innovacions tecnològiques i industrials com el ferrocarril, innovació en el camp dels transports de l'època moderna. 
Als Estats Units es dona una guerra civil, la qual comporta grans problemes socials i demogràfics. Aquest conflicte bèl·lic esdevé problemes higiènics, ferits, morts i taxes de mortalitat altes degut als problemes de salut i malalties que hi havia.
Més tard van arribar nous temps d'esperança econòmica per al país i la societat. Aquest desenvolupament econòmic va comportar l'aparició dels primers monopolis financers i amb ells l'aparició dels grans gratacels, que comportaven una innovació a l'arquitectura arreu del món.
Pel que fa a l'àmbit social, desprès dels anys de la gran arribada d'immigració ens els anys anteriors, les coses es van complicar amb la raça negra, rebutjada des de fa temps per la raça blanca i considerada inferior i esclava per als superiors. Aquests conflictes amb la raça negra van esdevenir fortes manifestacions, associacions i ideologies  en contra com el famós: Ku Kux Klan, famós grup radical i xenòfob en contra de la raça negra que la perseguia amb manifestacions violentes i agressions radicals.
Tres membres del Ku Klux Klan que es col·loquen en una desfilada 1922.

                           
                                    ACTIVITAT
                                  ACTIVITAT

No hay comentarios:

Publicar un comentario