lunes, 1 de diciembre de 2014

PROFESSIONALITZACIÓ I PRIMERES ORGANITZACIONS SOCIALS - II

- Settlement Movement

Es tracta d'una organització que tot i que Samuel i Henrietta Barnett l'any 1894 van crear "El moviment dels establiments" basats en aportacions teòriques d'Octavia Hill, la persona més important d'aquesta organització va ser Jane Addams que va exportar el Settlement Movement als EEUU.
Al lloc d'origen de l'organització, a Londres, es va crear el "Toynbee Hall" on no es buscava la igualtat social com a principal objectiu sinó l'harmonia social entre persones i comunitats. 

L'any 1903 a Londres hi havia: 12 salons de lectura, classes, sales per a reunions.. etc la ideologia de la organització era fonamentalment religiosa amb el propòsit cristià de educar i millorar la zona social de les persones de manera grupal i amb treball en equip.

JANE ADDAMS (1860-1935)


Jane Addams

Va nàixer a Illinois dins d'una família acomodada, visita el Toynbee Hall a Londres i l'any 1931 se li concedeix el Premi Nobel de la Pau i tal com em dit abans, exporta el Settlement Movement als EUA.
La seva idea era la de treballar amb grup de persones acollides als centres d'autoajuda per així millorar la vida comunitària mitjançant la implicació dels veïns. També pensava que els treballadors socials tenen que tindre una implicació política per estar al costat de les reivindicacions dels ciutadans.
Les aportacions teòriques que va formular Jane Addams per al treball social són:



  • Crear centres on s'ofereixin diferents serveis educatius i formatius.
  • Treballar en l'entorn del barri, creant així una implicació veïnal.
  • Fer un treball més reivindicatiu per a millorar els serveis municipals.

 ACTIVITAT
                                                                     ACTIVITAT

No hay comentarios:

Publicar un comentario